Pobierz agendę jako PDF

09.00-10.30

  • Żywność – najlepsza wizytówka promocyjna Polski

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Promocja wspólnej marki jakościowej żywności „made in Poland”

    Rynek wewnętrzny: Polscy konsumenci wybierają żywność naturalną, regionalną i lokalną

    Polskie przewagi eksportowe: jakość, cena, serwis

    Protekcjonizm gospodarczy barierą na drodze rozwoju eksportu 

    • Gantner Andrzej

      Firma: Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

      Stanowisko: Dyrektor Generalny

    • Kochlewska Edyta

      Firma: Magazyn Rynek Spożywczy

      Stanowisko: Redaktor Naczelna

    • Kocoń Paweł

      Firma: Agencja Rynku Rolnego Jolanta Kleser – Pracownia Smaku

      Stanowisko: Dyrektor Rozwoju Rynku

    • Kowalewski Mateusz

      Firma: Prezes Zarządu, Hortimex Plus Sp. z o.o

      Stanowisko: Prezes Zarządu

    • Stamburski Paweł

      Firma: Bank Zachodni WBK

      Stanowisko: Dyrektor Departamentu Sektorów Strategicznych

    • Świątek Dawid

      Firma: Bank Zachodni WBK

      Stanowisko: Regionalny Menedżer ds. Handlu Zagranicznego

    • Woźniak Bogdan

      Firma: Spółdzielnia Dostawców Mleka w Wieluniu

      Stanowisko: Zastępca Prezesa Zarządu

    • Woźnica Krzysztof

      Firma: Zakłady Mięsne Silesia SA

      Stanowisko: Prezes Zarządu

11.00-12.15

  • Przetwórcy i handlowcy łączą siły w walce o klienta

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Zwiększenie sprzedaży wymaga bliższej kooperacji dostawców i dystrybucji

    Marki własne – mechanizm szybkiej reakcji na zmieniające się potrzeby konsumentów

    Wojna cenowo-promocyjna na rynku handlowym a kondycja firm z sektora spożywczego w Polsce

    Patriotyzm gospodarczy – konsumenci poszukują polskich marek na półkach sklepów

    Konkurencyjność to nie tylko niska cena, ale umiejętne kreowanie marki i wartości produktu

    • Faliński Andrzej

      Stanowisko: Ekspert Rynku Handlu Detalicznego

    • Kasprzycka Renata

      Firma: JAWO

      Stanowisko: Prezes Zarządu

    • Kochlewska Edyta

      Firma: Magazyn Rynek Spożywczy

      Stanowisko: Redaktor Naczelna

    • Kręcina Mateusz Ryszard

      Firma: Niezależny Doradca Kulinarny

      Stanowisko: Szef Kuchni

    • Tokarz Krzysztof

      Firma: Specjał Sp. z o.o.

      Stanowisko: Prezes Zarządu

    • Twardowski Bogdan

      Firma: Madej Wróbel Sp. z o.o.

      Stanowisko: Prezes

    • Wolf Olimpia

      Firma: Portalspozywczy.pl

      Stanowisko: Dziennikarz

  • Branża gastronomiczna wobec trendów kulinarnych i prozdrowotnych

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Jak moda na gotowanie i zdrowe odżywanie zmieni trendy gastronomiczne?

    Jak trendy kulinarne wpływają na zmianę zachowań i wydatki klientów?

    Jakiej oferty poszukuje klient indywidualny, a jakiej biznesowy?

    • Duraj Dominik

      Firma: Restauracja Villa Gardena

      Stanowisko: Szef kuchni

    • Feliks Adrian

      Firma: SPOON Adrian Feliks

      Stanowisko: Szef kuchni, Właściciel

    • Maziejuk Wawrzyniec

      Firma: Stowarzyszenie Polska Ekologia

      Stanowisko: Członek Zarządu

    • Mroziak Paulina

      Firma: portalspozywczy.pl

      Stanowisko: redaktor prowadząca

    • Niemiec Piotr

      Firma: Grupa Gastromall

      Stanowisko: Właściciel

    • Stremler Marlena

      Firma: Magazyn Slowly Veggie

      Stanowisko: Redaktor

  • Produkty organiczne i ekologiczne – między rosnącym trendem a intrat-nym biznesem

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Polskie przewagi: czyste środowisko, mali wytwórcy, lokalni producenci

    Żywność ekologiczna – jaki potencjał ma ten rynek?

    Nowe nisze do zagospodarowania: żywność funkcjonalna, dla sportowców, dla alergików

    Produkty tradycyjne (unijny symbol ChoG) – czy mają szansę na europejską sławę?

    • Brzózka Magdalena

      Firma: sadyogrody.pl

      Stanowisko: Redaktor

    • Chłoń Sławomir

      Firma: Organic Farma Zdrowia

      Stanowisko: Prezes Zarządu

    • Górnicka Agnieszka

      Firma: Inquiry Sp. z o.o.

      Stanowisko: Prezes

    • Jarocka Honorata

      Firma: Mintel

      Stanowisko: Food and Drink Analyst

    • Lasocki Michał

      Firma: Intenson Europe Sp. z o.o.

      Stanowisko: Prezes Zarządu, CEO

    • Meus Czesław

      Firma: Stowarzyszenie Polska Ekologia

      Stanowisko: Przewodniczący Komisji Rewizyjnej

    • Rykaczewski Grzegorz

      Firma: Bank Zachodni WBK

      Stanowisko: Analityk Agrobiznesu, Departament Sektorów Strategicznych

    • Tubilewicz Adam

      Firma: portalspozywczy.pl

      Stanowisko: Dziennikarz

13.00-14.15

  • Handel wobec nowych trendów konsumenckich

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Efekty wzrostu świadomości dotyczącej zdrowego jedzenia i samodzielnego gotowania – inne zwyczaje zakupowe, rosnąca oferta zdrowej żywności w sklepach, bardziej wymagający konsument

    Handel detaliczny uczy, jak gotować – umiejętne łączenie konceptu handlowego i kulinarnego

    Lunch z supermarketu – perspektywy rozwoju segmentu convenience

    Sklepy specjalistyczne (piekarnie, rybne, mięsne) odpowiedzią na trend popularności żywności lokalnej i świeżej

    • Begier Małgorzata

      Firma: !eatme, Cursor SA

      Stanowisko: Zarządzająca Marką

    • Drzewiecka Romana

      Firma: Intermarché

      Stanowisko: Team Leader Category Management

    • Kaczmarek Radosław

      Firma: Melting Pot

      Stanowisko: Strategy Consultant & Partner

    • Krzak Robert

      Firma: Grupa Piotr i Paweł Sp. z o.o., Piotr i Paweł SA

      Stanowisko: Członek Rad Nadzorczych

    • Wojciechowicz Andrzej

      Firma: FMCG Business Consulting

      Stanowisko: Założyciel, Prezes

  • Polak na diecie

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Alergie żywieniowe wyzwaniem, ale i szansą dla producentów, dostawców, restauracji i handlu

    Klient sklepów, restauracji i kawiarni dba o kondycję i oczekuje specjalnych produktów w sklepach oraz menu w restauracjach

    Dieta Polaków wyzwaniem dla producentów – mniejsze porcje, zredukowane kalorie, zdrowsze przekąski

    Dietetyk – zawód przyszłości; perspektywy rynku „leczenia z nadwagi i otyłości”

    • Czerwiński Michał

      Firma: Purella Food Sp. z o.o.

      Stanowisko: Członek Zarządu

    • Gubała Katarzyna

      Firma: Magazyn Slowly Veggie

      Stanowisko: Redaktor Naczelna

    • Kowalski Miłosz

      Firma: Hilton Garden Inn Krakow Airport

      Stanowisko: Szef Kuchni

    • Stolińska-Fiedorowicz Hanna

      Firma: Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dr med. Aleksandra Szczygła

    • Szpindowski Albert

      Firma: Muffia Bakery Sp. z o.o.

  • Lokalność i regionalność jako przeciwwaga dla produkcji masowej

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Produkty regionalne w ofercie dużych graczy

    Produkty rzemieślnicze, tradycyjne i regionalne oraz bio rozwijane w ramach linii private label

    Szansa dla biznesów niszowych: renesans smaków, tradycji, producentów, restauracji lokalnych i regionalnych

    Produkty vege, eko, organic oraz tradycyjne podstawą budowania nowych konceptów restauracyjnych

    • Brzózka Magdalena

      Firma: sadyogrody.pl

      Stanowisko: Redaktor

    • Byszewska Izabella

      Firma: Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego

      Stanowisko: Prezes Zarządu

    • Łukasik Paweł

      Firma: Gotowaniezpasja.pl

    • Pajewski Adam

      Firma: Stowarzyszenie Sady Grójeckie

      Stanowisko: Członek Zarządu

    • Płachetka Wojciech

      Firma: Pyrsk

      Stanowisko: Współtwórca Marki

    • Skalmowski Grzegorz

      Firma: Eko Snails Garden

      Stanowisko: Właściciel

    • Stremler Marlena

      Firma: Magazyn Slowly Veggie

      Stanowisko: Redaktor

    • Targosz Grzegorz

      Firma: Gotowaniezpasja.pl

    • Tubilewicz Adam

      Firma: portalspozywczy.pl

      Stanowisko: Dziennikarz

  • Short Stories

    PRELEGENCI
     
    • Faron Jakub

      Firma: Mad Mick

      Stanowisko: Właściciel

    • Kleser Jolanta

      Firma: Pracownia Smaku

    • Kochlewska Edyta

      Firma: Magazyn Rynek Spożywczy

      Stanowisko: Redaktor Naczelna

    • Ziemian Arletta

      Firma: Browar Stu Mostów

14.45-16.00

  • Turystyka kulinarna

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Czym jest turystyka kulinarna? Jak zmienia się oferta w tym zakresie? Jak spowodować, aby Polacy „wydawali” więcej na turystykę kulinarną?

    Atuty lokalnych zagłębi: sadowniczego, cydrowego, winiarskiego. Szansa na wykreowanie mody na polską specjalność lokalną

    Jak smakiem przyciągnąć do Polski zagranicznych turystów? – wsparcie dla regionów

  • Nowoczesne technologie

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Nowe technologie w branży gastronomicznej i handlu. Perspektywa do 2020 roku

    E-commerce, czyli zamówienia przez internet i dostawy przyszłością rynku HoReCa w Polsce

    Aplikacje w służbie zwiększania lojalności i generowania ruchu klientów

    Zbliżyć się do klienta i dopasować ofertę – wiedza z social media pomaga tworzyć spersonalizowaną ofertę

    • Bogdański Przemysław

      Firma: Cursor SA

      Stanowisko: Dyrektor Field Marketing

    • Krupicz Arkadiusz

      Firma: Pyszne.pl

      Stanowisko: Współzałożyciel i Dyrektor Zarządzający

    • Radoszewski Krzysztof

      Firma: UberEATS w Polsce

      Stanowisko: Dyrektor Generalny

    • Sot Łukasz

      Firma: Cateromarket.pl

      Stanowisko: Współzałożyciel

    • Starzyński Sebastian

      Firma: ABR Sesta Sp. z o.o.

      Stanowisko: Managing Director

  • Idealny dostawca dla gastronomii – oczekiwania sieci gastronomicznych wobec partnerów i produktów

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     

    Jak dopasować ofertę dla klienta z sektora HoReCa - opakowania, ceny, serwis

    Specyficzne potrzeby restauracji, barów, firm cateringowych - jak im sprostać

    Nie tylko producent - kompleksowa obsługa klienta gastronomicznego

    Sukces dostawcy dzięki ścisłej współpracy z operatorem sieci gastronomicznej

    Lokalny dostawca - duży odbiorca HoReCa - problem z dopasowaniem skali biznesów

    • Jazowiecki Wojciech

      Firma: MJM Group SA

      Stanowisko: Dyrektor Zarządzający

    • Kotaniec Włodzimierz

      Firma: Kotaniec

      Stanowisko: Członek Zarządu

    • Kozak Michał

      Firma: Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering

      Stanowisko: Dyrektor Generalny

    • Mroziak Paulina

      Firma: portalspozywczy.pl

      Stanowisko: redaktor prowadząca

    • Piórkowski Marian

      Firma: Lithuania& Latvia

      Stanowisko: Sales Manager Poland

19.00

  • 19.00 Wieczorna Gala Kulinarna

     
Facebook