Pobierz agendę jako PDF

10:00-10:30

  • Centrum Kulinarne - Ryby i owoce morza z wykorzystaniem produktów lokalnych regionalnych

    ZOBACZ WIĘCEJ
     

    Gotuje: Marcin Budynek, Akademia Kulinarna Marcina Budynka

10:00-11:15

  • GASTROSILESIA - Zmiany w chłodnictwie dla gastronomi.

     

10:00-11:30

  • Polska gastronomia u progu wielkiego rozkwitu

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     
    • Gastronomia bez okazji – HoReCa rośnie w siłę dzięki bogaceniu się Polaków
    • Zaplątani w gąszczu przeterminowanych przepisów prawnych
    • Zyski dzięki HoReCa – kto docenia rolę sektora?
    • Gastronomia niejedno ma imię – wachlarz nowych konceptów
    • Rynek pracy największym wyzwaniem sektora?

10:45-11:30

  • Centrum Kulinarne - Kuchnia włoska z Serami ICC Pasłęk

     

11:45-12:30

  • GASTROSILESIA - Mini bistro w wielkopowierzchniowym w sklepie spożywczym - czy ten koncept ma sens?

     
  • Centrum Kulinarne - Wołowina Sezonowana

    ZOBACZ WIĘCEJ
     

    Gotują: Szefowie Tomasz Nowak i Paweł Kaczmarczyk

12:00-13:30

  • Lokal bez adresu: targi śniadaniowe, nocne markety, foodtrucki

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     
    • Gotowanie w każdych warunkach – od ulicy po masowe festiwale
    • Street food wyznacza trendy w lokalach
    • Koncept na próbę – ulica prawdę ci powie
    • Street food na świecie kontra polskie realia
    • Idea wspólnego jedzenia w nietypowych warunkach i w formie imprezy
    • Food markety w Polsce kopią wielkich europejskich hal targowych czy unikalną koncepcją?
  • Mała kulinarna ojczyzna - klienci chcą jeść to, co najlepsze w okolicy

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     
    • Turystyka kulinarna w Polsce rośnie w siłę – kto przyjeżdża i czego chce spróbować?
    • Szlaki kulinarne wyznaczą rozwój turystyki w regionach.
    • Kuchnie zagraniczne już zdobyły, co miały do zdobycia. Teraz czas na polskie smaki
    • Powrót do klasyki polskiej kuchni narodowej, w której tak naprawdę jeszcze nie zasmakowano
    • Co faktycznie jest polskie?
    • Lokalni dostawcy rozdają karty
  • SHORT STORIES - przegląd ciekawych konceptów gastronomicznych i projektów kulinarnych

    PRELEGENCI
     

12:45-13:45

  • Centrum Kulinarne - Polska Ekologia gotuje

    ZOBACZ WIĘCEJ
     

    Pokaz kulinarny: Pieczarki faszerowane mięsem z udźca wołowego z wolnego wybiegu rasy Simental z serkiem kozim oraz roladki zwijane w cieście chlebowym z farszem z karpia oraz z siekanego mięsa wołowego z dynią na słodko- kwaśno

     

    Gotują: Arleta Żynel i Czesław Meus, Polska Ekologia

13:00-14:30

  • GASTROSILESIA - Alergeny na talerzu - moda dietetyczna czy wyzwanie organizacyjne dla restauracji?

     

14:00-14:30

  • Centrum Kulinarne - Spiżarnia - jakie skarby w niej znajdziemy?

    ZOBACZ WIĘCEJ
     

    Gotują: Szefowie Sebastian Humski i Szymon Szlendak

14:30-15:45

  • Cyfryzacja i digitalizacja wymuszają zmiany na rynku FMCG i HoReCa

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     
    • Koniec z jedzeniem na telefon – internet przyszłością zamówień
    • E-kelner nie pomyli zamówienia
    • Tajniki współpracy restauracji z serwisami do zamówień
    • Social media wylęgarnią opinii i skandali
    • Zaaplikowana gastronomia – urządzenia mobilne prowadzą do restauracji
    • Życie bez portfela – nowoczesne formy płatności w restauracjach
  • Dostawcy HoReCa - sprostać nie tylko wymaganiom szefów kuchni, ale i potrzebom gości

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     
    • Jak osiągnąć kompromis między lokalnością, świeżością, jakością a ceną finalną
    • Dostawcy uważnie śledzą trendy czy sami je kreują?
    • Pochodzenie ma znaczenie – siła lokalnych dostawców
    • Od małej manufaktury po dostawcę wielkiej sieci – case study
    • Dziecko w centrum uwagi szefa kuchni
    • Co się jeszcze „nie przejadło" – klienci restauracji oczekują „więcej”
  • Od kelnera do menedżera - wyzwania gastronomicznego rynku pracy

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     
    • Płaca minimalna i jej wpływ na rentowność sektora HoReCa
    • Niedopasowany model edukacji personelu do oczekiwań pracodawców
    • Talent kulinarny w kuchni. Sztuka zarządzania pracownikami
    • Praca w gastronomii – zatrudnienie na krótko i bez zobowiązań?
    • Obcokrajowcy rosnącym zasobem personalnym polskiej gastronomii
    • Pracownik vs. pracodawca – czy wzajemne oczekiwania da się pogodzić?
    • Kucharz superbohaterem popkultury i gwarancją sukcesu lokalu?

14:45-16:30

  • GASTROSILESIA - Jak radzić sobie z internetowym hejtem i niskimi ocenami lokalu gastronomicznego? Usuwać, odpowiadać czy milczeć?

     
Facebook

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP ON-LINE Sp. z o.o.