Pobierz agendę jako PDF

10:00-10:30

  • Centrum Kulinarne - Pasty, makarony, nudlle – „w prostocie smak”

    ZOBACZ WIĘCEJ
     

    Pokaz kulinarny: przygotowanie sosu pomidorowego do sporządzania pasty na bazie pomidorów. Dodatki i składniki do skomponowania własnego dania-makaronu. Ewolucja pizzy – od podpłomyka –do pizzy na patyku

    Gotuje: Krzysztof Gawlik

10:00-11:15

  • GASTROSILESIA - Rewolucja w chłodnictwie przemysłowym i retail.

     

10:00-11:30

  • SESJA INAUGURACYJNA - Żywność w centrum uwagi świata; jedzenie w randze sztuki

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     
    • Żywieniowi hedoniści – jedzenie jako wartość i przyjemność
    • Od pożywienia do sztuki – w którą stronę ewoluuje jedzenie?
    • Kucharz uczy, bawi i kreuje nowe trendy żywieniowe
    • Syci, piękni i mądrzy – czy żywność może spełniać marzenia?
    • Konsumencka psychoza, czyli co nam szkodzić, a co pomaga? Walka z mitami na temat żywności
    • Jak projektować żywność, by zaspokoić potrzeby nowoczesnych konsumentów
    • Start-upy, innowacje spożywcze, trendsetterzy – czy potrzeba jest zawsze matką wynalazku?
    • Polski przemysł spożywczy w gotowości na żywieniową rewolucję
    • Dariusz Barański

      Stanowisko: szef kuchni, Concept 13, Likus Restauracje

    • Łukasz Dominiak

      Stanowisko: dyrektor generalny, Krajowa Rada Drobiarstwa – Izba Gospodarcza

    • Andrzej Gantner

      Stanowisko: dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

    • Honorata Jarocka

      Stanowisko: analityk ds. żywności i napojów w Polsce, Mintel

    • Marcin Kardas

      Stanowisko: Program Manager RIS, EIT Food CLC North-East

    • Edyta Kochlewska

      Stanowisko: redaktor naczelna, Magazyn Rynek Spożywczy

    • Marek Moczulski

      Stanowisko: prezes, Bakalland SA

    • Adam Mokrysz

      Stanowisko: prezes zarządu, Mokate SA, CEO, Grupa Mokate

    • Bogdan Woźniak

      Stanowisko: zastępca prezesa ds. handlu, Spółdzielnia Dostawców Mleka w Wieluniu

10:45-11:45

  • Centrum Kulinarne - Street Food - Kulinarna podróż po świecie

    ZOBACZ WIĘCEJ
     

    Pokaz kulinarny:
    WIETNAM – BANH MI
    TAJLANDIA – Ekspresowe Stiku Rice Mango

    Gotuje: Tomek Woźniak, Trendsetter kulinarny, CEO Easycatering.pl

11:45-13:15

  • GASTROSILESIA - Zmniejsz rotację, zwiększ obroty, czyli zarządzanie personelem w XXI wieku.

     

12:00-13:00

  • Centrum Kulinarne - Przepis na dobre zdjęcie

    ZOBACZ WIĘCEJ
     

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
    1. Kultura estetyczna a percepcja jakości artystycznej zdjęć
    2. Jak trendy konsumencie determinują prace nad przygotowaniem materiału zdjęciowego i graficznego.
    3. Marketingowy aspect‚ food styling’u.
    SKŁADNIKI:
    1. Food styling: tło zdjęcia, scenografia, kolorystyka, kompozycja, ludzie na zdjęciach.
    2. Rodzaje zdjęć kulinarnych.
    SPOSÓB PODANIA:
    1. Przedstawienie krok po kroku jak powstaje zdjęcie na konkretnym przykładzie.
    2. Przykład pokazania zdjęcia jednego produktu na 3 sposoby.

    Spotkanie poprowadzą:
    Anna Seroczyńska, Hungry Friends, stylizacja i fotografia jedzenia, food marketing / Karolina Osuch, Hungry Friends, stylizacja i fotografia jedzenia, food marketing

12:00-13:30

  • Future foods - dziś ciekawostka, jutro - silny trend

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     
    • Kuchnia 4.0 – „bezmięsne” mięso, jadalne owady, warzywne desery, prozdrowotne słodycze
    • 2
    • Convenience i technologia wpływają na rozwój oferty producentów
    • Social media wylęgarnią kulinarnych trendów – prosecco, hummus i buraki hitem Instagrama
    • Skąd pochodzą żywieniowe ciekawostki – jak wyczuć trend?
    • Świat zwariował na punkcie ramenu, kiszonek, antycznych zbóż, spiruliny, poke bowl. Co dalej?
    • Angelika Borysiak

      Stanowisko: social media i marketing manager, zawodowo związana z branżą gastronomiczną i hotelarską

    • Marta Glinka

      Stanowisko: ekspert ds. trendów kulinarnych, konsultant marketingowy sektora spożywczego, blogerka restauracyjna (Restaurantica.pl), właścicielka portalu Warsawfoodie.pl

    • Agata Golonka

      Stanowisko: Zmiany Zmiany Agata Golonka Filip Stefański s.c.

    • Mateusz Kowalewski

      Stanowisko: prezes, HORTIMEX PLUS Sp. z o.o. Sp. K.

    • Weronika Pochylska

      Stanowisko: koordynatorka kampanii RoślinnieJemy , -

    • Magdalena Tomaszewska-Bolałek

      Stanowisko: autorka bloga kuchniokracja.hanami.pl oraz książek o trendach w kuchni azjatyckiej i „Polish Culinary Paths”

    • Adam Tubilewicz

      Stanowisko: dziennikarz, portalspozywczy.pl, Rynek Spożywczy

    • Tomek Woźniak

      Stanowisko: trendsetter kulinarny

  • Przyszłość leży w tradycji - naturalność, lokalność i prostota budują zaufanie konsumentów

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     
    • Mleko prosto od krowy, rzemieślnicze piwo, jabłko od sadownika – konsumenci wyczuleni na punkcie pochodzenia
    • żywności
    • Kooperatywy spożywcze, miejskie ogrody, RWS-y – trendy społeczne wyznaczają kierunki rozwoju żywności
    • Pasja i historia producenta kreują smak produktu
    • Stare receptury nigdy się nie „przejedzą” – tradycja największą innowacją
    • „Babunia” na etykiecie sprzeda wszystko
  • SHORT STORIES - przegląd ciekawych konceptów gastronomicznych i projektów kulinarnych

    PRELEGENCI
     

13:10-13:50

  • Centrum Kulinarne - Deser Ala cart

    ZOBACZ WIĘCEJ
     

    Gotuje: Mariusz Roch – Poland National Culinary Team

13:30-14:45

  • GASTROSILESIA - Robot, jadło podawca, kelner kto dzisiaj obsługuje gości w restauracji?

     

14:00-15:00

  • Centrum Kulinarne - Kuchnia bezglutenowa

    ZOBACZ WIĘCEJ
     

    Pokaz kulinarny: Risotto z kalafiora z curry z soczewicy i boczniaków oraz budyń z kaszy jaglanej ze słonym karmelem i marynowanymi owocami

    Gotuje: Adrian Feliks, kucharz, założyciel, SPOON Adrian Feliks

14:30-15:45

  • Superfoods - trend wpisany w idee wellness, fit i eko

    PRELEGENCI
     
  • Foodporn - krótka historia o pożądaniu wobec jedzenia

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     
    • Czarne posiłki, zdrowie na talerzu, egzotyka – żywność hitem Instagrama
    • Fotograf kulinarny i food designer pożądanymi zawodami i kierunkami studiów
    • Żywność dla wybranych – budzi pożądanie i jest dziełem sztuki
    • Foodporn nową siłą marketingową marek spożywczych
    • Magia hasztagu #foodporn, czyli co wyrażamy zdjęciem posiłku
    • Foodporn, czyli wszystko jest bardziej obejrzane niż spróbowane
    • Wiktoria Górecka

      Stanowisko: wykładowca Food Studies, autorka bloga Pyza Made in Poland, ekspert kuchni azjatyckich, SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny

    • Aga Kozak

      Stanowisko: dziennikarka, badaczka trendów, coacherka, trenerka i mentorka

    • Karolina Liberka

      Stanowisko: Strategy Director, Feno.pl

    • Karolina Osuch

      Stanowisko: Hungry Friends, stylizacja i fotografia jedzenia, food marketing o Grzegorz Targosz, Gotowanie z Pasją

    • Jacek Sadowski

      Stanowisko: prezes, DEMO Effective Launching

    • Anna Seroczyńska

      Stanowisko: Hungry Friends, stylizacja i fotografia jedzenia, food marketing

    • Grzegorz Targosz

      Stanowisko: Gotowanie z Pasją

    • Anna Wrona

      Stanowisko: dziennikarz, portalspozywczy.pl

  • Milenialsi w kuchni: przepisy z bloga, diety pudełkowe, wygoda i przyjemność gotowania

    ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCI
     
    • Milenials – konsument wygodny, ale kreatywny i wymagający
    • Kuchnia poza domem; gotowanie jako forma spotkania
    • W pięknym otoczeniu gotuje się lepiej i smakuje lepiej
    • Ułatwić sobie codzienność – diety pudełkowe i składniki na gotowe dania
    • Czego pragnie milenials w kuchni, skąd czerpie inspiracje na temat żywienia, przepisów i produktów?

15:00-16:30

  • GASTROSILESIA - Policzalny biznes. Zarządzanie kosztami w gastronomii

     

15:15-16:15

  • Centrum Kulinarne - Roślinnie jemy

    ZOBACZ WIĘCEJ
     

    Gotują: Roślinnie jemy oraz Michał Bobiński, szef kuchni, Tel Aviv Food & Wine

19:00

  • Gala Food Show Star

     
Facebook

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP ON-LINE Sp. z o.o.