
Marek Moczulski
Firma: Bakalland SA
Stanowisko: prezes zarządu
Marek Moczulski funkcję Prezesa Zarządu BAKALLAND S.A. pełni od kwietnia 2014 roku. W sierpniu 2014 objął też stanowisko Prezesa Zarządu firmy Rieber Foods Polska S.A., która to następnie, w lipcu 2015 roku jako Delecta S.A została zintegrowana z firmą Bakalland. Wcześniej od czerwca 2013 pełnił obowiązki Przewodniczącego Rady Nadzorczej BAKALLAND.
Pan Marek Moczulski nieprzerwanie od 2011 roku sprawuje stanowisko Wiceprzewodniczącego Rady Nadzorczej Dom Development S.A.
Od roku 2009 jest także niezależnym konsultantem w zakresie strategii biznesowych, doradztwa inwestycyjnego i usprawniania procesów biznesowych.
W latach 2003-2009 był Prezesem Zarządu i Dyrektorem Generalnym ZPC Mieszko S.A. Jednocześnie pełnił też funkcję Niezależnego Członka Rady Nadzorczej BGŻ Bank w latach 2005-2007. W 2000 roku objął stanowisko Prezesa Zarządu i Dyrektora Generalnego Agros Fortuna Sp. z o.o. które sprawował do kwietnia 2003.
W latach 1998-2003 związany był z Grupą Kapitałową Agros (Grupa Pernod Ricard). Początkowo piastował stanowisko Dyrektora Finansowego Agros Holding S.A., a od 1999 r. Członka Zarządu.
W latach 1994-1998 pełnił szereg funkcji na czołowych stanowiskach w firmie Shell Gas: począwszy od kontrolera finansowego, potem dyrektora finansowego, a następnie Członka Zarządu. Karierę biznesową rozpoczął na początku lat 90. jako konsultant w Price Waterhouse (obecnie PwC).
Marek Moczulski ukończył historię i socjologię na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim. Uzyskał również tytuł MBA na Carlson School of Management University of Minnesota. Ponadto ukończył podyplomowe studia menedżerskie oraz zarządzania finansami w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.
Bierze udział w sesjach:
-
SESJA INAUGURACYJNA - Żywność w centrum uwagi świata; jedzenie w randze sztuki
ZOBACZ WIĘCEJ PRELEGENCISESJA INAUGURACYJNA - Żywność w centrum uwagi świata; jedzenie w randze sztuki
- Żywieniowi hedoniści – jedzenie jako wartość i przyjemność
- Od pożywienia do sztuki – w którą stronę ewoluuje jedzenie?
- Kucharz uczy, bawi i kreuje nowe trendy żywieniowe
- Syci, piękni i mądrzy – czy żywność może spełniać marzenia?
- Konsumencka psychoza, czyli co nam szkodzić, a co pomaga? Walka z mitami na temat żywności
- Jak projektować żywność, by zaspokoić potrzeby nowoczesnych konsumentów
- Start-upy, innowacje spożywcze, trendsetterzy – czy potrzeba jest zawsze matką wynalazku?
- Polski przemysł spożywczy w gotowości na żywieniową rewolucję
SESJA INAUGURACYJNA - Żywność w centrum uwagi świata; jedzenie w randze sztuki
- Dariusz Barański - szef kuchni, Concept 13, Likus Restauracje
- Łukasz Dominiak - dyrektor generalny, Krajowa Rada Drobiarstwa – Izba Gospodarcza
- Andrzej Gantner - dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
- Honorata Jarocka - analityk ds. żywności i napojów w Polsce, Mintel
- Marcin Kardas - Program Manager RIS, EIT Food CLC North-East
- Edyta Kochlewska - redaktor naczelna, magazyn Rynek Spożywczy
- Marek Moczulski - prezes zarządu, Bakalland SA
- Adam Mokrysz - prezes zarządu, Mokate SA
- Bogdan Woźniak - zastępca prezesa ds. handlu, Spółdzielnia Dostawców Mleka w Wieluniu