
Adrian Feliks
Firma: SPOON Adrian Feliks
Stanowisko: właściciel
Szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Obecnie właściciel firmy organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin - Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu "Ewa Gotuje".
Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi. Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.
Adrian Feliks prowadzi firmę SPOON, która specjalizuje się w organizacji warsztatów i eventów kulinarnych dla osób prywatnych, firm i instytucji. Firma powstała z wielkiej pasji do gotowania, którą Chef Adrian dzieli się z uczestnikami podczas tych imprez. Oferowane warsztaty kulinarne łączą przyjemne z pożytecznym – pogłębiają wiedzę na temat żywienia i prostych sposobów przygotowania pysznych potraw, zapewniając przy tym dobrą zabawę. Każdy uczestnik spotkania bezzwłocznie po przyrządzeniu dania ocenia efekty swojej pracy i pracy kolegów, co stwarza wiele zabawnych sytuacji.
Bierze udział w sesjach:
-
SHORT STORIES - przegląd ciekawych konceptów gastronomicznych i projektów kulinarnych
PRELEGENCISHORT STORIES - przegląd ciekawych konceptów gastronomicznych i projektów kulinarnych
- Adrian Feliks - właściciel, SPOON Adrian Feliks
- Nestor Grojewski - szef kuchni
- Marta Grudzień - blog Ourtime.pl
- Agnieszka Jasińska - Kulinarne Nawigacje
- Edyta Kochlewska - redaktor naczelna, magazyn Rynek Spożywczy
- Paweł Łukasik - Gotowanie z Pasją
- Grzegorz Targosz - Gotowanie z Pasją
-
Polska gastronomia u progu wielkiego rozkwitu
- Gastronomia bez okazji – HoReCa rośnie w siłę dzięki bogaceniu się Polaków
- Zaplątani w gąszczu przeterminowanych przepisów prawnych
- Zyski dzięki HoReCa – kto docenia rolę sektora?
- Gastronomia niejedno ma imię – wachlarz nowych konceptów
- Rynek pracy największym wyzwaniem sektora?
Polska gastronomia u progu wielkiego rozkwitu
- Zbigniew Dolata - dyrektor ds. rozwoju , sieć kawiarni Etno Cafe!
- Adrian Feliks - właściciel, SPOON Adrian Feliks
- Krzysztof Janiszewski - restaurator, Senses Restaurant
- Stanisław Magdij - dyrektor operacyjny, QLT Restaurant & Bar
- Paulina Piwowarek - redaktor prowadząca, PortalSpozywczy.pl
- Damian Rybak - dyrektor Marki Pizza Hut Dine in/ Amrest Holding