• Maurycy Szwajkajzer

    inżynier chłodnictwa, właściciel firmy projektowej i konsultingowej ENRECO. Wspiera największe międzynarodowe firmy handlowe i produkcyjne w transformacji związanej z czynnikami chłodniczymi a także pomaga zmniejszyć koszty związane z branżą chłodniczą. Po ukończeniu Politechniki Warszawskiej zajmował się chłodnictwem w Polsce, Francji i Rosji, gdzie zebrał doświadczenie niezbędne do pracy w międzynarodowych zespołach.

  • Paweł Gruba

    manager, rekruter i trener młodej kadry. Ekspert w zarządzaniu budżetem, planowania działań marketingowych. Jest prelegentem i panelistą na konferencjach branżowych oraz wykładowcą na uczelniach wyższych. Od sześciu sezonów jest managerem restauracji w programie Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia, gdzie dowodzi salą i zespołem kelnerskim. Posiada wieloletnie doświadczenie w otwieraniu i zarządzaniu restauracjami.

  • Piotr Rogowski

    doradca gastronomiczny aktywnie współpracujący z ponad 150+ lokalami w Polsce. Dzięki swoim działaniom wyprowadził z kryzysu wiele restauracji i cukierni. Jego nowoczesne podejście do zarządzania kosztem oraz personelem usłyszało już tysiące słuchaczy, gdzie zaproponowane rozwiązania cieszą się wysoką oceną merytoryczną. Swoje comiesięczne rozmowy z klientami traktuje prawie jak badania rynku gastronomicznego, dzięki czemu przekazywana wiedza jest stale poszerzana o nowe pomysły i rozwiązania.

  • Piotr Borecki

    wiceprezes i członek Stowarzyszenia Kelnerów Polskich. Certyfikowany kelner, posiadający wieloletnie doświadczenie kelnerskie w zawodzie ( m.in. Restauracja Leśniczówka, Rezydencja Pod Wiatrakiem, Gościniec Zodiac Rzuchów, Restauracja Kameralna w hotelu Piaskowy w Pszczynie). Prowadzi szkolenia kelnerskie dla młodzieży w szkołach gastronomicznych jak również w Centrum Kulinarnym oraz innych placówkach gastronomicznych. Świadczy mobilne usługi barmańskie i profesjonalną obsługę kelnerską (www. szkoleniakelnerskie.pl).

  • Beata Białowąs

    dyrektor, Naczelna Izba Rzemieślnicza oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach (największa i najstarsza organizacja samorządu gospodarczego na Śląsku). Zajmuje się realizacją projektów finansowanych ze środków Unii Europejskiej, oświatą zawodową, tematyką związaną z samorządem gospodarczym oraz społeczną odpowiedzialnością biznesu.

  • Damian Rdzanek

    dyrektor ds. Klientów Kluczowych RATIONAL (producenta i globalnego lidera technologii konwekcyjno- parowej) odpowiedzialny w Polsce za współpracę z klientami sieciowymi oraz istotnymi klientami dla biznesu RATIONAL w Polsce. Wieloletnie doświadczenie w pracy z klientami indywidualnymi, sieciowymi, śledzenie trendów rynkowych, praca z kategorią produktów „ultra fresh”, produktami masowymi oraz premium, nowymi technologiami oraz branżą technologiczną. Szeroko rozumiana branża FMCG z perspektywy producentów, sieci, zachowań konsumenckich oraz trendów branżowych to pasja dzięki której od lat z sukcesami realizuję projekty dla polskich oraz zagranicznych inwestycji w Polsce.

  • Aneta Kowalska

    technolog żywności, certyfikowany auditor wiodący systemów zarządzania jakością żywności. Właściciel firmy szkoleniowej i doradczej SENSORYKA, w zakresie systemów jakości. Wspiera firmy sektora branży spożywczej w budowaniu i utrzymywaniu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Wieloletni i doświadczony ekspert food safety dla branży HoReCa- współpracuje z hotelami i restauracjami na terenie całej Polski- jej szkolenia i audyty gastronomii pozwalają żywić zdrowo i bezpiecznie. 

  • Angelika Borysiak

    social media i marketing manager, prelegent, szkoleniowiec, od lat zawodowo związana z branżą gastronomiczną i hotelarską. Nieoceniona, ale doceniana w budowaniu strategii i prowadzeniu zintegrowanych działań marketingowych dla nowych, jak i istniejących lokali. Wyspecjalizowana w obsłudze sektora HoReCa – kreuje marki i dba o ich rozwój. Tworzy strategie komunikacji, serwuje niebanalne rozwiązania, karmi pomysłami i zaraża entuzjazmem.

Facebook