11 marca 2018 w ramach Food Show, już po raz drugi odbędzie się Megawieczór Kulinarny! Znani i cenieni szefowie kuchni przygotują na Państwa oczach swoje popisowe dania.

Podczas Megawieczoru Kulinarnego wielbiciele dobrego jedzenia i alkoholu, pasjonaci sztuki kulinarnej oraz wszyscy zainteresowani smakowitą kuchnią spędzą apetyczny wieczór w gronie znanych kucharzy, którzy na tę okazję przygotują swoje popisowe dania. Wydarzenie będzie odbywało się w formule live cooking i kolacji degustacyjnej.

Oficjalne rozpoczęcie Megawieczoru o godz. 20.00 (otwarcie rejestracji o godz. 19.00). Ilość miejsc ograniczona.

Na Megawieczór kulinarny obowiązuje: strój formalny, koktajlowy

Podczas megawieczoru kulinarnego swoje pokazowe dania wykonają:


  • Marcin Czubak

    szef kuchni, Dzień i Noc Katowice, Projekt Chefs on Tour

    BIO
    Urodził się w 1989 r. w Katowicach, doświadczenie zdobywał za granicą – na Wyspach Brytyjskich, gdzie przez 7 lat uczył się i pracował w hotelach w Szkocji. Reprezentował ten kraj podczas zawodów Escoffier organizowanych przez Cordon Blue w Londynie. Przez 2 lata był prywatnym kucharzem prezydenta Gabonu i jego rodziny. Po powrocie do kraju realizuje projekty kulinarne na rodzinnym Śląsku. Szef kuchni Dzień i Noc w Katowicach
     
  • Jacek Zagórny

    szef kuchni, Projekt Chefs on Tour

    BIO
     
     
  • Dominik Duraj

    szef kuchni, Villa Gardena

    BIO
    Jako jeden z nielicznych w Polsce, zdobywca 3 czapek prestiżowego francuskiego przewodnika Gault"Millau.

    Nominowany do nagrody Chef of the Year.

    Od początku swojej kariery związany ze Śląskiem, gdzie pracował, zdobywał umiejętnosci i dowiadczenie kulinarne.

    Swoją wiedzę pogłębiał uczestnicząc w różnego rodzaju szkoleniach, warsztatach i projektach kulinarnych.

    Odwiedzając różne ciekawe zakątki Europy poszukiwał inspiracji, smaku i produktu.

    Jego domeną w życiu codziennym jest: "Pogłębiaj wiedzę, podążaj za trendami i ...ciężko pracuj"
     
  • Katarzyna Rogowska

    szef kuchni, Cadenza

    BIO
    Zdobywczyni tytułu Kobieta Szef 2016 Gault&Millau Tour regionu Małopolska, Podkarpacie,Bieszczady i Górny Śląsk gotuje od kilkunastu lat. Jej kulinarna przygoda zaczęła się przypadkowo: miała wybrać drogę artystyczną, ale w międzyczasie trafiła do kuchni górskiego gospodarstwa agroturystycznego w Niemczech i nieoczekiwanie spędziła tam cztery lata. Potem była restauracja w Anglii, gdzie szybko awansowała na stanowisko sous chefa. Wtedy właśnie uznała, że zdolności artystyczne da się połączyć z kulinarnymi. Obrazują to doskonale talerze Kasi. Składniki dobierane są sezonowo i jakościowo. Połączenie smaków charakteryzuje się niezwykłą naturalnością.
     
  • Patryk Krysta

    Gastronomia Śląsk

    BIO
    kucharz, absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych w Chorzowie, gdzie trafił przez przypadek – pasja do gotowania narodziła się sama. Swoją wiedzę kulinarną poszerzał w Spiżu na wrocławskim rynku pod okiem Wojciecha Szymańskiego, w Karlsruhe (Niemcy), Kragero (Norwegia) oraz restauracjach specjalizujących się w kuchni śródziemnomorskiej na terenie województwa Śląskiego. Obecnie kucharz Rational Polska oraz kucharz Restauracji La Tavola. Człowiek o niespożytej energii i z głową pełną pomysłów. Autor i współzałożyciel Grupy –Gastronomia Śląsk.
     
  • Jarosław Śliwka

    Gastronomia Śląsk

    BIO
    29-latek z Bytomia, który miłość do kuchni wyssał dosłownie z mlekiem matki. Jego mama pracowała w kuchni, więc praktykę zdobywał od najmłodszych lat. Ukończył z wyróżnieniem chorzowską szkołę gastronomiczną, a swój warsztat doskonalił w najlepszych restauracjach południowej Anglii. Pracując na jednej z greckich wysp, odkrył w sobie miłość do tradycyjnej kuchni regionalnej. Obecnie pracuje jako Chef w restauracji „27th floor” w Katowicach, promuje nowoczesną kuchnię śląską.
     
  • Mariusz Łęszczak

    Gastronomia Śląsk

    BIO
    absolwent Chorzowskiej Szkoły Gastronomicznej, pasjonat cukiernictwa nieustannie poszukujący idealnej równowagi pomiędzy smakami. Inspiracje czerpie z otaczającej go natury, odtwarzając klasyczne receptury w nowoczesnym wydaniu. Swoje doświadczenie zdobywał pracując w renomowanych hotelach w południowej Anglii oraz w Polsce pod okiem takich szefów kuchni jak: Przemysław Błaszczyk (Mañana Bistro&Wine Bar) czy Wojciech Modest Amaro (Atelier Amaro). Obecnie właściciel i szef cukierni FRESA w Katowicach.
     
  • Sławomir Ogierman

    Gastronomia Śląsk

    BIO
    związany z gastronomią od 25 lat, aktywny zawodowo. Doświadczenie w restauracjach m in. Bryka, Tai Pan, Łania, Tosca, Ostrava, President, Olimpijska, Novotel. Celujący dyplom kuchni chińskiej z 3 letnim stażem jako sous chef u Liang Xciang z Pekinu. Obecnie właściciel firmy cateringowej, restauracji i 2 klubów muzycznych.
     
  • Adrian Feliks

    kucharz, właściciel, SPOON Adrian Feliks

    BIO
    Szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Obecnie właściciel firmy organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin - Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu “Ewa Gotuje”. Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanychÊ warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi. Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.Adrian Feliks prowadzi firmę SPOON, która specjalizuje się w organizacji warsztatów i eventów kulinarnych dla osób prywatnych, firm i instytucji. Firma powstała z wielkiej pasji do gotowania, którą Chef Adrian dzieli się z uczestnikami podczas tych imprez. Oferowane warsztaty kulinarne łączą przyjemne z pożytecznym pogłębiają wiedzę na temat żywienia i prostych sposobów przygotowania pysznych potraw, zapewniając przy tym dobrą zabawę. Każdy uczestnik spotkania bezzwłocznie po przyrządzeniu dania ocenia efekty swojej pracy i pracy kolegów, co stwarza wiele zabawnych sytuacji.
     
  • Paweł Kras

    kucharz, Masters Catering

    BIO
    pełen wigoru, pozytywny i kreatywny szef kuchni w Masters Catering. W każde danie wkłada maksimum swoich sił i umiejętności, by nawet najprostsze danie stawało się dziełem sztuki. Odważnie używa wszelkich dostępnych surowców, które starannie połączone tworzą niezwykłe kompozycje będące ucztą dla zmysłów. Pasja szlifowana od najmłodszych lat w wielu znakomitych restauracjach takich jak „Ancora” czy „Barka. Food. Life. Music” w Krakowie ma teraz swoją kontynuację w progach pałacu. Laureat prestiżowego konkursu L`Art de la Cuisine Martell z dnia na dzień tworzy sztukę kulinarną, która ma zarówno smakować, jak i zachwycać. Największą nagrodą dla wkładu pracy przeznaczonego na gotowanie jest uśmiech i zadowolenie gości restauracji. Jak sam mówi: „Nic tak nie cieszy kucharza jak świadomość, iż jego potrawy są uznawane i doceniane. To daje siłę i motywacje do dalszego rozwoju i udoskonalania swoich umiejętności.” Fachowe łączenie tradycyjnej kuchni z nowoczesnymi metodami gotowania czy eksperymentalnym podejściem do współczesnej sztuki kulinarnej sprawia, że każde dzieło wychodzące spod jego ręki jest jedyne i niepowtarzalne. Wszystkie potrawy są okraszone pasją, umiejętnościami oraz szczerym sercem. To właśnie jest klucz do sukcesu, dzięki któremu praca staje się radosnym przeżywaniem każdego dnia. I z pewnością, dlatego też potrawy serwowane przez Naszego Szefa pozostaną miłym przeżyciem w pamięci wszystkich gości.
     

Wieczór poprowadzi dla Państwa Daria Ładocha, miłośniczka zdrowego żywienia, blogerka, trener kulinarny, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych.


Zobacz jak było podczas 1 edycji

Facebook