Miło nam ogłosić, że do finału konkursu I Ogólnopolskie Mistrzostwa Kelnerów, który odbędzie się w dn. 13.03.2018 w MCK Katowicach zakwalifikowały się następujące osoby:

  • Lucyna Stępień
  • Michał Kuk
  • Michał Lapczyk
  • Maciej Łusiński
  • Remigiusz Mańczyk
  • Sylwester Ochman

Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w finale!       

Zasady konkursu

Zasady konkursu są dokładnie omówione w regulaminie konkursu. Poniżej najważniejsze postanowienia: 

1. Uczestnikami Konkursu, mogą być wyłącznie pełnoletnie osoby fizyczne wykonujące zawód kelnera od co najmniej 3 lat, udokumentowane zaświadczeniem o zatrudnieniu.

Warunkiem wzięcia udziału w Konkursie jest wypełnienie Formularza zgłoszeniowego oraz poprawne udzielenie odpowiedzi na test wielokrotnego wyboru wraz z dwoma pytaniami stanowiący załącznik nr 1 do Formularza zgłoszeniowego w terminie do dnia 15.12.2017.

Zgłoszenie wraz z wypełnionym testem kwalifikacyjnym  należy dostarczyć do siedziby Organizatora lub przesłać zeskanowane dokumenty na adres e-mail: mk@centrumkulinarne.com.pl

Formularz i test do pobrania jest tutaj

I Etap kwalifikacji:

2. Wyłonieni przez Organizatora podczas kwalifikacji Uczestnicy wezmą udział w II etapie Konkursu obywającym się w dniu 16.01.2018 r. w Centrum Kulinarnym w Chorzowie, ul. Adamieckiego 8 o godz. 9.00.

3. Spośród zgłoszeń i testów, Komisja Konkursowa powołana przez Organizatora wyłoni do dnia 22.12.2017 r. - 12 Uczestników.

II Etap eliminacji:

4. Podczas II etapu Konkursu Uczestnicy będą brali udział w zadaniach konkursowych składających się z:

a. Części teoretycznej

b. Części praktycznej, obejmującej:

  • Serwis francuski;
  • Serwis angielski (w tym: w szczególności filetowanie ryb i  owoców);
  • Serwis wina;

III Etap finał

5. W finale weźmie udział 6 Uczestników z najwyższą liczbą punktów wyłonionych przez Komisję Eliminacyjną po II etapie. III etap Konkursu – finał, odbędzie się podczas Gastrosilesia/ FOOD  SHOW  w Międzynarodowym Centrum Kongresowym (MCK) w dniu 13.03.2018r. o godzinie 10.00. 

6. Nad prawidłowością przebiegu finału Konkursu czuwać będzie powołane przez Organizatora profesjonalne Jury, w którym zasiadać będą:

  • Maciej Dobrzyniecki, Prezydent Założyciel Akademii Gastronomicznej w Polsce, polski przedsiębiorca, wiceprezes zarządu Business Centre Club, konsul honorowy Królestwa Hiszpanii.
  • Szymon Kohut, Mistrz Kelner. Pomysłodawca, założyciel i właściciel Krakowskiej Szkoły Restauratorów, organizator licznych kursów i szkoleń branżowych HoReCa na terenie Krakowa i Polski. Trener z zakresu sztuki restauracyjnej, marketingu w gastronomii i innych. Główny organizator Krakowskiego Biegu Kelnerów.
  • Bernard Sitarski, Vice Prezes Stowarzyszenia Kelnerów Polskich, wykładowca i współtwórca projektów szkolenia kelnerów pod patronatem ośrodków zajmujących się kształceniem pracowników z branży gastronomicznej w Polsce, pasjonat sztuki serwowania i doboru win, Współtwórca programów szkoleniowych w zakresie Kelner – Sommelier i realizator szkoleń .
  • Bogdan Migas, czołowy polski sommelier. Prowadzi szkolenia z zakresu win, współpracuje z Urzędem Rady Ministrów, Business Center Club oraz obsługuje imprezy z udziałem najwyższych władz państwowych w Pałacu Prezydenckim. Uzyskał dyplom wydany przez prezydenta Międzynarodowej Federacji Sommelierów. Prowadził salon z winami dla jednej z największych firm winiarskich w Polsce. 
  • Rafał Adamek, Mistrz Polski Baristów, certyfikowany barista SCAE, uczestnik Mistrzostw Świata Baristów 2006 r. Berne, uczestnik Drużynowych Mistrzostw Europy Moskwa 2007 r., drugie miejsce w Konkursie Coffee Flair Challange 2008 r. Triest, certyfikat autoryzowanego trenera Procaffe w Polsce, brand Ambasador marki Bristot w Polsce.
  • Artur Grzęda, Członek komisji egzaminacyjnej Izby Rzemieślniczej Małej i Średniej przedsiębiorczości w Katowicach, certyfikowany Bartender IBA. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał w renomowanych restauracjach na terenie Śląska. Menadżer d/s HoReCa w firmie Weindich.

7.  Podczas finału  Konkursu Uczestnicy wykonają zadania praktyczne, obejmujące:

  • Serwis angielski - flambirowanie potraw i owoców;
  • Serwis angielski -  tranżerowanie owoców morza;
  • Dekantację wina.

8. Finał z cennymi nagrodami odbędzie się  już 13.03.2018 w MCK w Katowicach podczas największego wydarzenia gastronomicznego Gastrosilesia / Food Show.

Miejsce I – nagrody w postaci:

  • Złotej tacy Mistrza Kelnerów Polski
  • Tytułu i certyfikatu: Mistrz Kelnerów Polski 2018 r. 
  • Kursu sommelierskiego o wartości 600 zł brutto , realizowany w  centrum kulinarnym w wybranym terminie
  • Voucher Centrum Kulinarnego na wybrane szkolenie do zrealizowania w wybranym terminie o wartości 250 zł brutto.

Miejsce II– nagrody w postaci:

  • Srebrnej tacy Mistrza Kelnerów Polski
  • Tytułu i certyfikatu: V-ce Mistrza Kelnerów Polski 2018 r. 
  • Kursu sommelierskiego o wartości 300 zł brutto, realizowany w  centrum kulinarnym w wybranym terminie
  • Voucher Centrum Kulinarnego na wybrane szkolenie do zrealizowania w wybranym terminie o wartości 200 zł brutto.

Miejsce III – nagrody w postaci:

  • Brązowej tacy Mistrza Kelnerów Polski
  • Tytułu i certyfikatu za zajęcie III miejsca w konkursie
  • Voucher CK na wybrane szkolenie do zrealizowania wybranym terminie o wartości 150 zł brutto.

Więcej szczegółów znajduje się w regulaminie

Nie czekaj! Wypełnij formularz zgłoszeniowy, rozwiąż test i wyślij na adres: mk@centrumkulinarne.com.pl

 

Facebook

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP ON-LINE Sp. z o.o.