Food Show – największe święto żywności i kulinariów zaprasza miłośników gotowania i dobrego jedzenia na dzień otwarty (11 marca 2018 r.).
Podczas dnia otwartego Food Show spotkacie swoich idoli: kucharzy, blogerów, fotografów jedzenia, dziennikarzy i krytyków kulinarnych, autorów książek kucharskich, którzy wynieśli jedzenie do rangi sztuki.
Informujemy, że w dniu 11 marca (dzień otwarty Food Show) wejście na wydarzenie możliwe będzie od strony ul. Olimpijskiej (Międzynarodowe Centrum Kongresowe)
Sprzedaż biletów na Dzień Otwarty Food Show (11 marca) odbywa się poprzez platformę Ticketmaster.pl:
debata dotycząca marnowania żywności
Prelegenci:
Moderacja:
Edyta Kochlewska, redaktor naczelna, Magazyn Rynek Spożywczy
Paweł Łukasik oraz Grzegorz Targosz, gotowaniezpasja.pl
Prowadzenie:
Edyta Kochlewska, redaktor naczelna, Magazyn Rynek Spożywczy
Krytycy kulinarni opowiadają o blaskach i cieniach śląskiej gastronomii. Najlepsze restauracje, czarne owce i brakujące elementy - co myślą gwiazdy blogosfery?
Prelegenci
Prowadzenie:
Marlena Stremler, dziennikarka kulinarna, autorka bloga Marlenabulgot.pl i mediowiec. Specjalistka w dziedzinie budowania wizerunku, content marketingu i relacji z mediami. Propagatorka kuchni roślinnej, gastroturystka i wielbicielka kaw speciality
Weronika Pochylska, Magdalena Jutrzenka, Kampania RoślinnieJemy
Jolanta Kleser, Pracownia Smaku (dyskusje połączone z warsztatami)
Facebook, Instagram, Trip Advisor - jak budować lojalną społeczność w mediach społecznościowych i budować rozpoznawalną markę. Jak zrobić wrażenie, zaangażować i przyciągnąć gości do restauracji?
Prowadzenie:
Marlena Stremler, dziennikarka kulinarna, autorka bloga Marlenabulgot.pl i mediowiec. Specjalistka w dziedzinie budowania wizerunku, content marketingu i relacji z mediami. Propagatorka kuchni roślinnej, gastroturystka i wielbicielka kaw speciality.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Kultura estetyczna a percepcja jakości artystycznej zdjęć
2. Jak trendy konsumencie determinują prace nad przygotowaniem materiału zdjęciowego i graficznego.
3. Marketingowy aspect‚ food styling’u.
SKŁADNIKI:
1. Food styling: tło zdjęcia, scenografia, kolorystyka, kompozycja, ludzie na zdjęciach.
2. Rodzaje zdjęć kulinarnych.
SPOSÓB PODANIA:
1. Przedstawienie krok po kroku jak powstaje zdjęcie na konkretnym przykładzie.
2. Przykład pokazania zdjęcia jednego produktu na 3 sposoby.
Spotkanie poprowadzą:
Anna Seroczyńska, Hungry Friends, stylizacja i fotografia jedzenia, food marketing / Karolina Osuch, Hungry Friends, stylizacja i fotografia jedzenia, food marketing
Gotowanie z pasją oraz Streat Slow Food
Daria Ładocha, miłośniczka zdrowego żywienia, blogerka, trener kulinarny, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych
Grzegorz Łapanowski, kucharz, aktywista i przedsiębiorca, dziennikarz kulinarny, założyciel i prezes Fundacji „Szkoła na widelcu”, właściciel studia kulinarnego Food Lab Studio.
Z PRZYPRAWAMI W PODRÓŻ DOOKOŁA ŚWIATA
Gotowanie to nie tylko haute cuisine i wyszukane produkty.
Nawet codzienne, popularne składniki mogą zaskakiwać smakiem i zmieniać się w zależności od tego, jak je podamy.
Jolanta Kleser na przykładzie pospolitej marchewki pokaże, że kuchnia to miejsce magiczne i zabierze Was w podróż po aromatycznym świecie przypraw - od znajomych ziół, przez bliskowschodnie przyprawy aż po azjatyckie aromaty.
Ogłaszamy konkurs "Marchewka nie jedno ma imię" Podczas warsztatów jeden z uczestników będzie miał okazję aby pochwalić się swoim przepisem na "marchewkę" . Do wygrania VOUCHER o kwocie 150 zł na warsztaty w PRACOWNI SMAKU
Nasi mistrzowie zademonstrują pokaz wykonania zrazików po warszawsku w sosie własnym z udźca wołowego od zwierząt z wolnego wybiegu z podkarpacia z rasy simental, jako dodatki będą serwować placuszki ziemniaczane z dodatkiem szalotki z borowikami! Oczywiście po godzinnym pokazie będzie degustacja dla publiczności. ZAPRASZAMY na SHOW POLSKIEJ EKOLOGII
Gotują: Marcin Piotrowski i Arleta Żynel
W związku z ograniczoną liczbą miejsc podczas warsztatów bardzo prosimy o zapisywanie dzieci na jedną wybraną sesję godzinową
Młodszych uczestników Festiwalu Food Show zapraszamy na warsztaty kulinarne z Fundacją Szkoła na widelcu podczas dnia otwartego 11 marca 2018r w Katowicach w Międzynarodowym Centrum Kongresowym. Gwarantujemy, że będzie to dawka nie tylko wiedzy, ale również świetnej zabawy. Najmłodsi dowiedzą się jak przygotować cieciorellę, wartościowszą wersję lubianego przez dzieci sklepowego, czekoladowego kremu. Wspólnie ugotują również kolorowe - różowe i żółte kopytka! Będzie pysznie, zapraszamy do zapisów.
Termin: 11 marca 2018 r.
Miejsce: Międzynarodowe Centrum Kongresowe, Katowice (ul. Olimpijska)
Godziny warsztatów:
Na warsztaty zapraszamy dzieci powyżej 5 roku życia. Obowiązują wcześniejsze zapisy. Uczestnictwo zgłaszać należy przesyłając poniższe dane:
Zgłoszenie należy wysłać na adres: strefadziecka@foodshow.pl
Decyduje kolejność zgłoszeń.
Czy mamy wpływ na to, co jedzą nasze dzieci? Jak sprawić, by zamiast czipsów chciały zjeść w szkole zdrowe drugie śniadanie? Czy warto, aby maluchy pomagały w kuchni? Właśnie nad tymi zagadnieniami i promowaniem idei zdrowego odżywiania wśród dzieci pracuje Fundacja Szkoła na Widelcu.
Fundacja Szkoła na Widelcu działa od ponad 6 lat na rzecz poprawy jakości żywienia dzieci w szkołach i przedszkolach. Uczy, czym jest dobre jedzenie, skąd się bierze i dlaczego jest takie ważne. Jej założycielem i prezesem jest Grzegorz Łapanowski. Fundacja tworzy i realizuje innowacyjne programy edukacyjno-kulinarne, bazujące na połączeniu zajęć teoretycznych i praktycznych.
Podczas warsztatów kulinarnych pokazują, jak gotować nie tylko zdrowo, ale przede wszystkim smacznie.
Organizacja kompleksowo podchodzi do edukacji żywieniowej, docierając nie tylko do dzieci, ale również do rodziców, nauczycieli, personelu szkolnych i przedszkolnych kuchni. Organizuje akcje społeczne Kucharze Dzieciom - charytatywne kolacje i pikniki, których celem jest zbieranie funduszy na sprzęt gastronomiczny do kuchni szkolnych. W programie telewizyjnym Misja Stołówka wspierała szkoły w poprawie jakości żywienia dzieci w placówkach.
Adres: ul. Racjonalizacji 5/102 02-673 Warszawa; M: info@szkolanawidelcu.pl T: +48 792 334 312; www.szkolanawidelcu.pl
O nas:
Dowiedz się więcej i zapisz się już dziś!
W związku z ograniczoną liczbą miejsc podczas warsztatów bardzo prosimy o zapisywanie dzieci na jedną wybraną sesję godzinową
Pod okiem naszej prowadzącej od zadań specjalnych - Agnieszki Jasińskiej - przygotujecie zdrowe i pyszne przekąski idealne na nadchodzącą wiosnę, szybkie desery bez pieczenia, a nawet japońskie sushi! Poczujcie się jak mali szefowie kuchni i weźcie udział w naszych warsztatach.
Termin: 11 marca 2018 r.
Miejsce: Międzynarodowe Centrum Kongresowe, Katowice (ul. Olimpijska)
Godziny warsztatów:
Na warsztaty zapraszamy dzieci powyżej 6 roku życia. Obowiązują wcześniejsze zapisy. Uczestnictwo zgłaszać należy przesyłając poniższe dane:
Zgłoszenie należy wysłać na adres: strefadziecka@foodshow.pl
Decyduje kolejność zgłoszeń.
Pracownia SMAKU to wyjątkowe miejsce kulinarne w samym sercu Katowic.
Od ponad dwóch lat jego właścicielka - Jolanta Kleser - zabiera uczestników w egzotyczne podróże po smakach całego świata i dzieli się swoją miłością i pasją do gotowania, którą skutecznie zaraża wszytkich wokół.
Podczas warsztatów kulinarnych dorośli oraz dzieci uczą się, że gotowanie to przede wszystkim wspaniała zabawa i sposób na spędzenie czasu z najbliższymi. Od 2017 roku studio prowadzi też cyklicznie Akademie dla dzieci i dorosłych.
Akademia Jolanty Kleser "Szybko Zdrowo Sezonowo" bazuje na lokalnych, łatwo dostępnych produktach i uczy, jak komponować codzienny jadłospis z sezonowych warzyw i owoców oraz zdrowych ziaren, protein i dodatków.
Akademia Małego Kucharza Agnieszki Jasińskiej pokazuje małym amatorom gastronomii, jak wybierać zdrowe produkty, komponować codzienne posiłki oraz zastępować przetworzoną żywność tą domową.
Pracownia to też niebanalne spotkania integracyjne, urodziny, wyjątkowe przyjęcia, pokazy kulinarne, sesje.
W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).
Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.
Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).
Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.
Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.
Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.