Food Show - największe święto żywności i kulinariów zaprasza miłośników gotowania i dobrego jedzenia. Podczas Food Show spotkacie swoich idoli: kucharzy, blogerów, fotografów jedzenia, dziennikarzy i krytyków kulinarnych, autorów książek kucharskich, którzy wynieśli jedzenie do rangi sztuki.

Poznacie nowatorskie sposoby wykorzystania produktów spożywczych, których na co dzień najlepsi kucharze używają w kuchni. Posmakujecie także całej gamy pysznych dań, przygotowanych przez lokalne i ogólnopolskie restauracje oraz celebrytów kulinarnych.

Wspólnie otworzymy sezon Street Food: zjadą do nas najlepsze food trucki, bistra, restauracje i producenci produktów regionalnych.

 

Piątek (17.03)

Scena premiumScena wystawienniczaCentrum kulinarneInne
  16.00-17.00

Porady z zakresu diety roślinnej diet coacha Mireli Batog

  • Prowadzenie: Katarzyna Gubała – Culinary Content Director, Wydawnictwo Burda, Redaktor Naczelna, Magazyn Slowly Veggie;
  • Mirela Batog – Diet Coach, Magazyn Slowly Veggie
14.00-16.00

Warsztaty kulinarne z Adrianem Feliksem dla szkół gastronomicznych

 
  17.10-18.00

Spotkanie z autorami bloga Gotowanie z Pasją: Paweł Łukasik oraz Grzegorz Targosz.

   

 

Sobota (18.03)

Scena premiumScena wystawienniczaCentrum kulinarneInne
   

10.00-11.00

Zdrowa i sezonowa kuchnia roślinna ze Slowly Veggie

 

11.00-12.00

Porady z zakresu diety roślinnej diet coacha Mireli Batog

  • Prowadzenie: Katarzyna Gubała – Culinary Content Director, Wydawnictwo Burda, Redaktor Naczelna, Magazyn Slowly Veggie;
  • Mirela Batog – Diet Coach, Magazyn Slowly Veggie
  11.00-12.00

Gotowanie z Pasją. Gotują Paweł Łukasik oraz Grzegorz Targosz, autorzy bloga gotowaniezpasja.pl, autorzy książek: Kipi Kasza, Retro Warzywa

Strefa dziecka:

MiksuJEMY - Odkrywamy smaki. Miksujemy je w koktajlach i sałatkach. Warsztaty Szkoły na Widelcu

Porady dietetyczne Szkoły na Widelcu

Warsztaty Pracowni Smaku. Prowadzi Jolanta Kleser

Warsztaty Fundacji Iskierka - OWOCOWE SZALEŃSTWO DESEROWE

12.00-12.45

Branża HoReCa w social mediach” – jak je ugryźć, jak prowadzić, czy za nie płacić i komu

  • Prowadzenie: Katarzyna Gubała – Culinary Content Director, Wydawnictwo Burda, Redaktor Naczelna, Magazyn Slowly Veggie;
  • Marlena Stremler – Redaktor, Magazyn Slowly Veggie
12.00-13.00

Wykład:

  • Karolina Szaciłło – promotorka kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, autorka bloga MEDYtuJEMY;
  • Maciej Szaciłło – promotor kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, autor bloga MEDYtuJEMY
13.00-14.00

Kuchnia w Biegu - "szybkie jedzenie, street food, zdrowa kuchnia”

  • Tomasz Woźniak – współzałożyciel mystreat – platformy do zamawiania jedzenie online, szef kuchni, autor książek i prowadzący programów kulinarnych na TVN Style, aktywny promotor zdrowego jedzenia, podróżnik

Porady dietetyków dla odwiedzających

13.00-14.00

Panel dyskusyjny na temat: „Jak ugryźć media, czyli branża HoReCa w mediach kulinarnych w Polsce” – jak zaistnieć PRowo, jak kontaktować się z mediami, blogerami i influencerami, kiedy płacić za reklamę w mediach, a kiedy nie, bezkosztowe formy promocji

  • Prowadzenie: Katarzyna Gubała – Culinary Content Director, Wydawnictwo Burda, Redaktor Naczelna, Magazyn Slowly Veggie;
  • Marlena Stremler – Redaktor, Magazyn Slowly Veggie

 

14.15-15.30

Andrzej Polan. Pokaz kulinarny

Spotkanie z autorami bloga Gotowanie z Pasją: Paweł Łukasik oraz Grzegorz Targosz (na stoisku Wydawnictwa)

14.00-15.00

Panel dyskusyjny "Zdrowe zamienniki w kuchni roślinnej".

  • Prowadzenie: Mirela Batog – Diet Coach, Magazyn Slowly Veggie;
  • Marlena Stremler – Redaktor, Magazyn Slowly Veggie
  • Paweł Łukasik
  • Grzegorz Targosz
15.30-16.00

Stowarzyszenie Otwarte Klatki

16.00-17.00

Pokaz kulinarny Weindich. Gotuje Sebastian Humski

Konkursy na stoisku wydawnictwa Burda

15.00-16.00

Porady z zakresu fotografii kulinarnej: prowadzenie fotograficy i blogerzy wydawnictwa Burda

  17.00-18.00

Strusia Kraina gotuje.
Gulasz ze strusia z suszonymi grzybami. Polędwica grillowana z warzywami, sosem z czerwonego wina

 

16.00-16.30

Maciej Lenda – Menedżer ds. Produktów Skarbowych, Bank Zachodni WBK

  18.00-19.00

Jolanta Kleser – Pracownia Smaku. Pokaz kulinarny - PAELLA, danie którym uwiodłam jurorów Masterchef

 

 

 

Bilety można kupić na miejscu w dniu wydarzenia oraz online.

5 zł – osoba dorosła
10 zł – bilet rodzinny
Osoby starsze (emeryci) i dzieci bezpłatnie

Kup bilet on-line

Wejście: wejście na teren Targów będzie od strony budynku NOSPR (ul. Olimpijska).

Facebook