Food Show - największe święto żywności i kulinariów zaprasza miłośników gotowania i dobrego jedzenia. Podczas Food Show spotkacie swoich idoli: kucharzy, blogerów, fotografów jedzenia, dziennikarzy i krytyków kulinarnych, autorów książek kucharskich, którzy wynieśli jedzenie do rangi sztuki.

Poznacie nowatorskie sposoby wykorzystania produktów spożywczych, których na co dzień najlepsi kucharze używają w kuchni. Posmakujecie także całej gamy pysznych dań, przygotowanych przez lokalne i ogólnopolskie restauracje oraz celebrytów kulinarnych.

Wspólnie otworzymy sezon Street Food: zjadą do nas najlepsze food trucki, bistra, restauracje i producenci produktów regionalnych.

 

Piątek (17.03)

Scena premiumScena wystawienniczaCentrum kulinarneInne
  16.00-17.00

Porady z zakresu diety roślinnej diet coacha Mireli Batog

  • Prowadzenie: Katarzyna Gubała – Culinary Content Director, Wydawnictwo Burda, Redaktor Naczelna, Magazyn Slowly Veggie;
  • Mirela Batog – Diet Coach, Magazyn Slowly Veggie
14.00-16.00

Warsztaty kulinarne z Adrianem Feliksem dla szkół gastronomicznych

 
  17.10-18.00

Spotkanie z autorami bloga Gotowanie z Pasją: Paweł Łukasik oraz Grzegorz Targosz.

   

 

Sobota (18.03)

Scena premiumScena wystawienniczaCentrum kulinarneInne
   

10.00-11.00

Zdrowa i sezonowa kuchnia roślinna ze Slowly Veggie

 

11.00-12.00

Porady z zakresu diety roślinnej diet coacha Mireli Batog

  • Prowadzenie: Katarzyna Gubała – Culinary Content Director, Wydawnictwo Burda, Redaktor Naczelna, Magazyn Slowly Veggie;
  • Mirela Batog – Diet Coach, Magazyn Slowly Veggie
  11.00-12.00

Gotowanie z Pasją. Gotują Paweł Łukasik oraz Grzegorz Targosz, autorzy bloga gotowaniezpasja.pl, autorzy książek: Kipi Kasza, Retro Warzywa

Strefa dziecka:

MiksuJEMY - Odkrywamy smaki. Miksujemy je w koktajlach i sałatkach. Warsztaty Szkoły na Widelcu

Porady dietetyczne Szkoły na Widelcu

Warsztaty Pracowni Smaku. Prowadzi Jolanta Kleser

Warsztaty Fundacji Iskierka - OWOCOWE SZALEŃSTWO DESEROWE

12.00-12.45

Branża HoReCa w social mediach” – jak je ugryźć, jak prowadzić, czy za nie płacić i komu

  • Prowadzenie: Katarzyna Gubała – Culinary Content Director, Wydawnictwo Burda, Redaktor Naczelna, Magazyn Slowly Veggie;
  • Marlena Stremler – Redaktor, Magazyn Slowly Veggie
12.00-13.00

Wykład:

  • Karolina Szaciłło – promotorka kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, autorka bloga MEDYtuJEMY;
  • Maciej Szaciłło – promotor kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, autor bloga MEDYtuJEMY
13.00-14.00

Kuchnia w Biegu - "szybkie jedzenie, street food, zdrowa kuchnia”

  • Tomasz Woźniak – współzałożyciel mystreat – platformy do zamawiania jedzenie online, szef kuchni, autor książek i prowadzący programów kulinarnych na TVN Style, aktywny promotor zdrowego jedzenia, podróżnik

Porady dietetyków dla odwiedzających

13.00-14.00

Panel dyskusyjny na temat: „Jak ugryźć media, czyli branża HoReCa w mediach kulinarnych w Polsce” – jak zaistnieć PRowo, jak kontaktować się z mediami, blogerami i influencerami, kiedy płacić za reklamę w mediach, a kiedy nie, bezkosztowe formy promocji

  • Prowadzenie: Katarzyna Gubała – Culinary Content Director, Wydawnictwo Burda, Redaktor Naczelna, Magazyn Slowly Veggie;
  • Marlena Stremler – Redaktor, Magazyn Slowly Veggie

 

14.15-15.30

Andrzej Polan. Pokaz kulinarny

Spotkanie z autorami bloga Gotowanie z Pasją: Paweł Łukasik oraz Grzegorz Targosz (na stoisku Wydawnictwa)

14.00-15.00

Panel dyskusyjny "Zdrowe zamienniki w kuchni roślinnej".

  • Prowadzenie: Mirela Batog – Diet Coach, Magazyn Slowly Veggie;
  • Marlena Stremler – Redaktor, Magazyn Slowly Veggie
  • Paweł Łukasik
  • Grzegorz Targosz
15.30-16.00

Stowarzyszenie Otwarte Klatki

16.00-17.00

Pokaz kulinarny Weindich. Gotuje Sebastian Humski

Konkursy na stoisku wydawnictwa Burda

15.00-16.00

Porady z zakresu fotografii kulinarnej: prowadzenie fotograficy i blogerzy wydawnictwa Burda

  17.00-18.00

Strusia Kraina gotuje.
Gulasz ze strusia z suszonymi grzybami. Polędwica grillowana z warzywami, sosem z czerwonego wina

 

16.00-16.30

Maciej Lenda – Menedżer ds. Produktów Skarbowych, Bank Zachodni WBK

  18.00-19.00

Jolanta Kleser – Pracownia Smaku. Pokaz kulinarny - PAELLA, danie którym uwiodłam jurorów Masterchef

 

 

 

Bilety można kupić na miejscu w dniu wydarzenia oraz online.

5 zł – osoba dorosła
10 zł – bilet rodzinny
Osoby starsze (emeryci) i dzieci bezpłatnie

Kup bilet on-line

Wejście: wejście na teren Targów będzie od strony budynku NOSPR (ul. Olimpijska).

Facebook

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP ON-LINE Sp. z o.o.